Наиме, синоћ пола сата након поноћи полицији је пријављено да се испред једног угоститељског објекта налази више лица и да су наоружани, стоји у саопштењу Управе полиције.

Службеници Регионалног центра безбедности "Југ" – Одељења безбедности Тиват су, поступајући по пријави да се испред једног угоститељског објекта налази више лица и да поседују оружје, лишили слободе М.Р. (33) службеника Управе за извршење кривичних санкција (УИКС).

Припадници тиватске полиције су одмах изашли на лице места, а пријављене особе су затечене испред казина.

Полиција је легитимисала осам лица, од којих се њих пет представило као службеници Управе за извршење кривичних санкција, наводи се у саопштењу УП.

Стражар код себе имао пиштољ и муницију

- Прегледом лица, код М.Р. је пронађен пиштољ са оквиром и девет комада муниције, као и службена легитимација УИКС-а. Исти се изјаснио да је реч о службеном пиштољу који му је дат на лично задужење, те да се не налази на дужности - истиче се у саопштењу.

Сва затечена лица су позвана да приступе у службене просторије ради прикупљања обавештења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору који је наложио да се М.Р. лиши слободе због сумње да је извршио кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

- Службено возило, које је М.Р. такође имао на задужењу, није одузето већ је по налогу тужиоца транспортовано на службени паркинг Одељења безбедности Тиват - наводи се саопштењу УП.

Након што је приведен код тужиоца М.Р. је пуштен да се брани са слободе.

Припадници полиције предузимају даље мере и радње у циљу евентуалног процесуирања и других лица, као и на утврђивању евентуалног постојања неког другог кривично дела или прекршаја, а у координацији са поступајућим тужиоцем.

(Дан)

БОНУС ВИДЕО: