Naime, sinoć pola sata nakon ponoći policiji je prijavljeno da se ispred jednog ugostiteljskog objekta nalazi više lica i da su naoružani, stoji u saopštenju Uprave policije.

Službenici Regionalnog centra bezbednosti "Jug" – Odeljenja bezbednosti Tivat su, postupajući po prijavi da se ispred jednog ugostiteljskog objekta nalazi više lica i da poseduju oružje, lišili slobode M.R. (33) službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Pripadnici tivatske policije su odmah izašli na lice mesta, a prijavljene osobe su zatečene ispred kazina.

Policija je legitimisala osam lica, od kojih se njih pet predstavilo kao službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, navodi se u saopštenju UP.

Stražar kod sebe imao pištolj i municiju

- Pregledom lica, kod M.R. je pronađen pištolj sa okvirom i devet komada municije, kao i službena legitimacija UIKS-a. Isti se izjasnio da je reč o službenom pištolju koji mu je dat na lično zaduženje, te da se ne nalazi na dužnosti - ističe se u saopštenju.

Sva zatečena lica su pozvana da pristupe u službene prostorije radi prikupljanja obaveštenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se M.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- Službeno vozilo, koje je M.R. takođe imao na zaduženju, nije oduzeto već je po nalogu tužioca transportovano na službeni parking Odeljenja bezbednosti Tivat - navodi se saopštenju UP.

Nakon što je priveden kod tužioca M.R. je pušten da se brani sa slobode.

Pripadnici policije preduzimaju dalje mere i radnje u cilju eventualnog procesuiranja i drugih lica, kao i na utvrđivanju eventualnog postojanja nekog drugog krivično dela ili prekršaja, a u koordinaciji sa postupajućim tužiocem.

(Dan)

BONUS VIDEO: