Полицијски службеници трагају за две особе које су успеле да побегну, а за које се сумња да су учествововале у планирању ликвидације.

Из Управе полиције је саопштено да су њихови службеници спроводећи планске активности на појачаној контроли чланова организованих криминалних група и оперативно интересантних особа, спречили ликвидацију и ухапсили М.А. (34) из Јерменије.

Будванска полиција је синоћ око 22:30 часова у Улици Словенска плажа уочила возило марке ВW Поло барских регистарских ознака и приступила његовој контроли. 
Наведено возило се зауставило на земљаном паркингу у слепој улици испред полицијских службеника, а непосредно након заустављања из возила су нагло изашла три лица и дала се у бекство.

Том приликом припадници полиције су сустигли једно лице. 

Одмах су обавештене све расположиве јединице полиције које су упућене у овај део Будве заједно са службеницима криминалистичке полиције, истиче се у саопштењу.

Полиција је блокирала град и започела интензивна потрагу.

О догађају је обавештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору, који је заједно са припадницима Одељења безбедности Будва извршио увиђај. 

У возилу су пронађена два пиштоља марке „Глоцк“ са оквирима у којима се налазило по 19 комада муниције, аутоматски пиштољ „Шкорпион“ са пригушивачем и 17 комада муниције, две силиконске маске, као и више пари рукавица и гардеробе за пресвлачење.

Након утврђивања идентитета, полиција је по налогу државног тужиоца, лишила слободе М.А. због сумње да је извршио кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

"Предузимају се даље истражне радње на утврђивању свих околности под којима је планирано извршење тешког кривичног дела које је спречено ефикасном реакцијом припадника Одељења безбједности Будва", наглашава се у саопштењу Управе полиције Црне Горе.

БОНУС ВИДЕО: