У свом истраживању "Rich Habits", Томас је интервјуисао 233 богаташа, од којих је 177 њих самостално стекло милионе. Након истраживања написао је више књига у којима је поделио податке које је скупио током истраживања. Ово је кратки приказ истраживања:

  • 13% испитаника су били продавци/ продавачице
  • 28% имало је професионално занимање; неки су радили у великим компанијама, други у малом предузећу
  • 63% је преузело лични финансијски ризик у потрази за богатством
  • 41% су били студенти "Б" (врло добри студенти)
  • 29% су били студенти "Ц" (просечни студенти)
  • 68% је имало факултетску диплому
  • 25% је имало постдипломски студије
  • 86% је радило више од 50 сати недељно

А сви су стекли богатство на један од четири начина:

Фото: Профимедиа

 
  • 49% су били штедише-инвеститори, односно просечни људи са скромним примањима који су штедели 20% или више од својих прихода и опрезно улагали у своју уштеђевину у периоду од 32 године
  • 18% су били виши руководиоци у компанијама
  • 7% су били виртуози или врхунски стручњаци за своје подручје
  • 51% били су предузетници са сновима (27% ових предузетника барем једном нису успели у послу)

Начин 1: Штедљивац-инвеститор

Ово је један од начина који готово свако може да следити. Има само два правила која се морате придржавати. Штедите 20% или више од својих прихода и опрезно улажите своју уштеђевину.

Према његовом истраживању, ако следите овај начин, требаће вам 32 године да скупите просечно 32 милиона долара. Овај начин захтева велику финансијску дисциплину и дугорочну преданост.

Начин 2: Извршни директор предузећа

Рад за велику компанију или аванзовање у виши менаџмент још је један пут до богатства. У већини случајева, ови људи богатство су стекли од добити од партнерства или поделе деоница.

Фото: Shutterstock

 

Овај начин такође није за сваког. Дуго морате да будете посвећени једној фирми. А, ту су и ризици: највећи ризик је да бисте могли да изгубите посао. Секундарни ризик је профитабилност. Ако фирма западне у финансијске проблеме, из било ког разлога, ваше улагање у фирму можда неће бити награђено у оноликој мери колико сте очекивали.

Начин 3: Виртуоз

Виртуози или генијалци су људи који су најбољи у ономе што раде или имају знање које их издваја од конкуренције. Да бисте постали виртуоз то захтева огромно улагање и времена, а и често новца. Ови су се људи дуги низ времена посветили свом таленту, дуго промишљали о себи и анализирали могуће начине.

Аналитичка пракса често захтева услуге тренера, ментора или стручњака, који могу да пруже непосредне повратне информације. Ова повратна информација у већини случајева није бесплатна. Они су дуги низ година вежбали, било да су студирали, попут лекара или правника или су врхунски музичари или спортисти.

Овај пут није за све. Нису сви способни да посвете велики део дана, сваки дан вежбајући своје вештине како би напредовали.

Начин 4: Предузетник-сањар

Овај пут захтева да пратите своје снове. То би могло да буде покретање бизниса или да постанете успешан писац, музичар, глумац или уметник. Или, да измислите апликацију, производ или неку другу услугу која би значајном броју људи пружила додатну вредност, преноси Business Insider.

БОНУС ВИДЕО: