Правни заступници породице дечака, који је признао да је пуцао 3. маја у ОШ "Владислав Рибникар", током конференције за новинаре коју су данас одржали су изјавили да Више тужилаштво у Београду има идеју да "политизује цео овај случај", мислећи на поступак против оца дечака.

Такође су навели да "сваљују сада терет на једну породицу". "Та породица је трагична (...) на страну страшан злочин којим се нећемо бавити", казао је Боривоје Боровић. Убрзо након конференције за новинаре реаговао је саопштењем Ненад Стефановић, главни тужилац Вишег тужилаштва у Београду, који је излагање адвоката оценио као "ништа друго до стратегију за одбрану оптуженог" и додао да ће Тужилаштво "упркос притисцима одбране наставити да инсистира на максималној казни предвиђеној законом за родитеље" дечака.

Правни заступници породице дечака оптужили су данас тужиоца Стефановића за "покушај политизације" и наводне претње оцу дечака. "Непосредно пре оптужења тужилац Стефановић одлази у просторије Централног затвора, посетио је оца дечака, претио му, тражио му да потпише споразум о признању кривичног дела, с тим да уколико не прихвати тај споразум онда ће он да му оптужи супругу, а малолетну ћерку да пошаље у хранитељску породицу. То је био један страшан притисак", рекао је адвокат Боривоје Боровић.

Што се тиче оптужења супруге, а мајке дечака, адвокати су рекли да то за њих "није изненађење" и пренели поруку оца дечака. "То је био начин да се изврши притисак на оца. Он је споразум апсолутно одбио, сматра да није крив у овом поступку. Рекао је: "Ако треба да ме стрељају није проблем, само нека ми породицу оставе на миру". Дакле, браниће се пред судом", пренео је адвокат Боривоје Боровић.

Ненад Стефановић, главни тужилац Вишег тужилаштва у Београду, саопштио је после конференције за новинаре да је "право на одбрану неприкосновено" и да "данашња изјава адвоката Боровића није ништа друго него део стратегије за одбрану оптуженог". "Овим путем обавештавамо јавност да се нећемо бавити коментарисањем оваквих, као ни сличних изјава, већ ћемо наставити да се бавимо искључиво својим послом", наводи се у саопштењу главног тужиоца Ненада Стефановића.

У саопштењу Тужилаштва пише да је ова институција поводом тврдњи родитеља дечака "све што је имала да саопшти навела у подигнутој оптужници против ових лица". "Више јавно тужилаштво подвлачи да ће, упркос притисцима одбране, наставити да инсистира на максималној казни предвиђеној законом за родитеље малолетног дечака, који је у мају починио незапамћени масакр у Основној школи "Владислав Рибникар"", наводи се у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".