Оптужница је написана на 267 страна.

Окривљени Владимир К. оптужен је због тешког лривичног дела "Тешка дела против опште сигурности".

Наиме, како се наводи у оптужници он је у периоду од годину да пре трагичног догађаја, обучавао свог сина од 13 година, да рукује ваздушним и ватреним оружијем, као и припадајућом муницијом, те да гађа у мете у болику концетричних кругова и сулеуета људи, да пуни оквир, затим како да сотји и дише приликом кориштења ватреног оружја.

Непосредно је оптужена и мајка дечака Миљана К. због кривичног дела "Недозовљена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја".

Она се терети да је неовлаштено држала муницију, с обизром да је током истраге на једном од метака који се налазио у учионици пронађен њен спорни ДНК траг. 

Због кривичног дела "Давње лажног исказа" непосредно су оптужени и председник стрељачког клуба "Партизан Практикал Шутинг" Ратко И., као и инструктор у том клубу Немања М.

Како се сумња, Ратко И. је дао лажан исказ пред тужилаштвом, када је испитиван у својству сведока у истрази против Владимира Кецмановића, тако што је тврдио да није видео дечака да пуца, већ само једном како дотрчава до свог оца који пуца.

Тврдио је да никад није упознао дете.

Окривљени Немања М. се сумњичи да је лажно тврдио да му није познато да ли је Владимир К. на своју одговорност дао сину да пуца, јер он то није видео, а да јесте, сигурно би га санцкионисао. Навео је и да му није познато да ли је Владимир К. са неким долазио у стрељану, а докази су показали супротно.

Оптужница је предана Вишем суду у Београду.

За оца Косте К. предложена је затворска казна од 12 година. За мајку Косте К. тужилаштво је предложило казну затвора од две и по године, а за председника стрељачког клуба и инструктора казну затвора од три године.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".