Након формалног испитивања оптужница је послата окривљенима и њиховим браниоцима, рекла је за Танјуг портпарол тог суда Милица Величковић.

Окривљени и браниоци могу у року од осам дана од кад је приме да поднесу писани одговор суду на оптужницу.

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић 10. октобра је у обраћању новинарима саопштио да је тужилаштво суду поднело оптужницу против Владимира К., оца дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио деветоро деце и чувара и ранио још шест особа, као и против његове мајке Миљане К., власника стрељачког клуба и инструктора у том клубу.

Стефановић је истакао да је у оптужници која је написана на 267 страна предложено да суд Владимира К. осуди на казну затвора од 12 година, мајку Миљану К. на казну затвора од две и по године, док је за власника стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Ратка И. и инструктора у том клубу Немању М. предложена казна затвора од по три године.

Владимир К. оптужницом се терети за кривично дело Тешка дела против опште сигурности, односно да је свог 13-годишњег сина обучавао да рукује ваздушним и ватреним оружјем, као и да оружје није чувао како је то предвиђено законом.

Више јавно тужилаштво непосредно је оптужило и мајку дечака Миљану К. због кривичног дела недозвољена производња, држање и ношење оружја и експлозивних материја.

Због кривичног дела давања лажног исказа, како је рекао, непосредно су оптужени председник Стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Ратко И. и инструктор у том клубу Немања М.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".