Након што је славна милијардерака Кајли Џенер добила низ осуда због објаве о Израелу, иста судбина је задесила и певача Џастина Бибера. Он се нашао усред контроверзе на друштвеним мрежама након што је на свом Инстаграм налогу објавио поруку подршке Израелу, на којој се налази фотографија разарања у Гази. Он је објаву касније обрисао, али то није спречило људе да га добрано искритикују.

Фото: Профимедиа

 

Објава на којој је писало "Молим се за Израел", изазвала је критике како његових обожавалаца, тако и шире јавности. Објава Џастина Бибера стигла је услед ескалације насиља у том региону, а на мети су стамбене зграде, пијаце и џамије у Гази након напада палестинских терориста Хамаса на израелске територије.

Објава канадског певача брзо је привукла пажњу, али не онакву какву је очекивао. У року од сат времена, Бибер је обрисао оригиналну објаву и поново поделио поруку са истом формулацијом, али без контроверзне позадине.

Претходно је писао на свом Инстаграм сторију, како би изразио своју намеру да остане неутралан усред сукоба - "Напасти све Палестинце или све Израелце ми се чини погрешним. Не интересује ме да бирам страну, али ме занима да будем уз породице које су нам брутално одузете", написао је на свом сторију.

Упркос његовом брзом уклањању објаве, она није промакла некима од његових скоро 300 милиона пратилаца. Критике су биле бројне на друштвеним мрежама, а корисници су доводили у питање Биберово разумевање ситуације. Један корисник Твитера је изразио своје разочарење, рекавши:

"Стварно срамотно. Ако не знаш о чему причаш, онда уопште не причај", док је други критиковао Бибера, назвавши га "лудим" јер је искористио фотографију уништене Газе док је рекао да се "моли за Израел".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".