Мултуинструменталиста (виолина, гитара, бас) још као тинејџер је заволео рокабили музику, па је са својих 15 година већ певао у свом првом бенду, углавном обраде музике педесетих година. Када се у музичкој школи Станковић отворио џез одељак, међу први уписницима био је и Срђан, који је завршио школу џез певања код професорке Владане Марковић. У бенду 16 Тонс свирао је и певао све ретро музичке правце.

Са бендом су имали јако пуно концерата по београдским клубовима. Уз пут је радио са многим блуз, џез и поп рок бендовима што студијски, што уживо. 16 Тонс су касније постали кавер бенд који је свирао репертоар обрада, како страних тако и домаћих композиција из ‘50 и ’60-их година.

Након повратка из Канаде, почео је да ради ауторске ствари опет инспирисане џипси џезом и акустиком, а главна инспирација били су му Vaya Con Dios. Срђан је прво снимио албум ауторских песама "Црни кабаре" (Менарт Србија, 2022), а затим је под утицајем група попут Stray Cats које су током осамдесетих направиле свој ривајвал 50-тих и 60-тих, као и под утицајем свинг ривајвала који се десио у Америци деведестих, одучио да осмисли свој избор старих домаћих хитова из тог времена, са посебним освртом на дела Дарка Краљића, као и препеве чувених композиција Рока Гранате, Чака Берија, итд. Резултат је одличан албум "Свинг 011" (Менарт Србија, 2022) који је изашао на ЦД-у, а на коме се нашла и Срђанова ауторска песма, "Стари контрабас".

Његов таленат, познавање и љубав према музици су били оно по чему ћемо памтити уметника, а топлина, непосредност и шарм су оно по чему ћемо га памтити као човека.

Срђан Попов биће сахрањен на Новом гробљу, у петак, 13.10.у 10х.

(Курир)