Отац и мајка су због немаштине морали да га одведу у интернат, у којем је провео три године, а данас је изузетно успешан и богат човек.

Бивши српски репрезентативац је одрастао у малом селу Орловат код Зрењанина, у кућици пуној љубави и с мало финансијских средстава за живот.

Душкови родитељи толико нису имали да је отац Милорад због немаштине морао да га пошаље у Дом за незбринуту децу "Ангелина Којић Гина", где се школовао и уједно тренирао спорт, од којег је успео да заради милионе.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/duskotosic

 

- Душко је заиста имао тешко детињство. Његови родитељи су били сиромашни, али су поштени и добри људи. Пошто је желео да тренира фудбал, отац га је после основне школе одвео у Зрењанин и дао га у дом да би се школовао и уједно играо фудбал. Одлазак из малог села у град за Душка је било остварење сна. Знам да је родитељима љубио руке кад год би дошао кући јер су му испунили жељу и послали га у тај интернат. Није марио за то што је у њену боравио с напуштеном децом јер је имао јасан циљ. Па шта би било од њега да је остао у Орловату? Ништа! - причао је мештанин пре неколико година.

Тошић је умео да се искраде из куће и да по целу ноћ гледа фудбал код комшије јер његови нису имали телевизор.

Фото: АТА имагес

 

- Сећам се како је Душко молио комшију да код њега гледа утакмице јер његови родитељи нису имали телевизор. Седео би на кревету, а лопта би му била испод ноге. Дешавало би се и да заспи уз телевизор и да га отац упола ноћи у наручју однесе кући. Душко вам је класичан пример како се из блата може доћи до врха!

Једном приликом, сад већ његова бивша супруга Јелена открила је да му је у том периоду много помогла ријалити учесница и победница Надица Зељковић, мајка Кристине Кије Коцкар, која му је давала да једе.

Био упоран и само играо фудбал

У Дому ученика средњих школа "Ангелина Којић Гина" испричали су да је Душко један период свог детињства провео код њих.

- Тачно је да је Душко био у нашем дому. Пошто је живео на селу, а желео је да тренира фудбал, родитељи су га уписали код нас. Редовно је одлазио кући код својих и они су долази да га обилазе. Тада је наша установа имала део за незбринуту децу, али он је био смештен у интернату. То је било давно, али сећам се да је био упоран и да је по цео дан играо фудбал на школском терену - испричао нам је један од професора у овој установи.

- Душко ми је испричао, када сам ја имала жестоке коментарисала Кију, да престанем и да је не дирам јер му је много помогла. Он ми је рекао: "Немој више да је дираш, зато што је њена мајка када сам био мали и јако сиромашан, давала мени ручак у ресторану где је радила" - открила је тада Карлеуша.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: