Сабина Сакић, супруга покојног музичара у петак 13. октобра отвориће на истој адреси у Лозници свој атеље и Музеј Синана Сакића.

Позив на отварање упутила је путем свог Инстаграм профила свима онима који су волели Синанову музику и њега поштовали.  Музеј и њен атеље налазе се у Улици Светога Саве 14, у централном делу града, чије је име Синан пронео широм света. Песме овог певача који је музичку карије почео 1978. а упоредо са певањем био бубњар све до 1984. године, знају и они који више преферирају неку другу врсту музике. Нема весеља, а да се не чује нека од његових песмама, од ‘‘Реци све жеље’‘, која га је винула у звезде, преко ‘‘Судбина ме на пут шаље’‘,’‘Еј, од кад сам се родио’‘, ‘‘Зоко, моја Зоко’‘, ‘‘Све је постало пепео и дим’‘, и других све до једног од последњих његових великих хитова ‘‘Лепа до бола’‘.

Фото: Архив Новости

 

Иза Синана је према неким подацима остало тридесетак албума, а свуда где је певао будио је вулкан емоција. Преминуо је у 62. години живота, 1. јуна 2018. године у стану у Београду. Сахрањрн је у Лозници. 

 Од петка, у Лозници, захваљујући његовој супрузи, посетиоци ће моћи да виде дело Синана Сакића. 

БОНУС ВИДЕО: