Optužnica je napisana na 267 strana.

Okrivljeni Vladimir K. optužen je zbog teškog lrivičnog dela "Teška dela protiv opšte sigurnosti".

Naime, kako se navodi u optužnici on je u periodu od godinu da pre tragičnog događaja, obučavao svog sina od 13 godina, da rukuje vazdušnim i vatrenim oružijem, kao i pripadajućom municijom, te da gađa u mete u boliku koncetričnih krugova i suleueta ljudi, da puni okvir, zatim kako da sotji i diše prilikom korištenja vatrenog oružja.

Neposredno je optužena i majka dečaka Miljana K. zbog krivičnog dela "Nedozovljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija".

Ona se tereti da je neovlašteno držala municiju, s obizrom da je tokom istrage na jednom od metaka koji se nalazio u učionici pronađen njen sporni DNK trag. 

Zbog krivičnog dela "Davnje lažnog iskaza" neposredno su optuženi i predsednik streljačkog kluba "Partizan Praktikal Šuting" Ratko I., kao i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Kako se sumnja, Ratko I. je dao lažan iskaz pred tužilaštvom, kada je ispitivan u svojstvu svedoka u istrazi protiv Vladimira Kecmanovića, tako što je tvrdio da nije video dečaka da puca, već samo jednom kako dotrčava do svog oca koji puca.

Tvrdio je da nikad nije upoznao dete.

Okrivljeni Nemanja M. se sumnjiči da je lažno tvrdio da mu nije poznato da li je Vladimir K. na svoju odgovornost dao sinu da puca, jer on to nije video, a da jeste, sigurno bi ga sanckionisao. Naveo je i da mu nije poznato da li je Vladimir K. sa nekim dolazio u streljanu, a dokazi su pokazali suprotno.

Optužnica je predana Višem sudu u Beogradu.

Za oca Koste K. predložena je zatvorska kazna od 12 godina. Za majku Koste K. tužilaštvo je predložilo kaznu zatvora od dve i po godine, a za predsednika streljačkog kluba i instruktora kaznu zatvora od tri godine.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".