Гага Николић је свој статус иконе стекао многим улогама које су некада и диктирале цео животни фазон генерација у бившој Југославији. Од Џимија Барке у флиму "Кад будем био мртав и бео", преко чувеног Прлета у "Отписанима", певача у "Ко то тамо пева", Уркета у "Последњем кругу у Монци", па све до непревазиђеног Флојда у "Националној класи". 

Фото: Јутјуб принтскрин/Centar film

 

 

Једна од његових последњих улога, која је дошла у сутону његове каријере, била је у остварењу "Турнеја", где је тумачио лик Мишка. Ту је глумио заједно са још једним великаном нашег глумишта Тиком Станићем, који се ових дана посетио неких ситуација са снимања, када је Гага већ знао да је тешко болестан. 

- На снимању филма "Турнеја" Гаги је било лоше и тражио је да га кришом одведем у болницу. Замолио је да га одведем код лекара кад цела екипа заспи. Ушао сам око пола три ноћу у његову собу, чекао ме је спреман и отишли смо до болнице у Приједору - прича Тихомир Станић за Инфомер. 

Фото: В. Данилов

 

 

Тихомиру је било јасно да није у питању ништа наивно, међутим Гага није послушао савете доктора и Станићу је тада стриктно тражио да се прави као да се ништа није десило.

- Лекар му је рекао да мора да остане да лежи јер може да се деси најгоре. Он је то одбио и рекао ми да никоме не кажем ни реч. Гага Николић је тражио од мене да кријем да умире - рекао је Станић.

Још док су били код лекара, Драган Николић је Тику замолио да изађе из ординације и да га остави насамо са доктором.

Фото: Архив Новости

 

 

- Гага је изашао после 15 минута и рекао ми је да је све у реду и да никоме не кажем ни реч да смо ишли у болницу.

А оно што се догодило само неколико сати након тога, показало је какав је човек заиста био Гага. Колико снажан, духовит, колико јаког карактера... Није никога желио да забрине причом о свом здрављу, већ је урадио нешто сасвим супротно. 

Фото: Дарко Дозет

 

 

- Ујутру на наставку снимања био је најведрији и највеселији, причао је вицеве и целу екипу држао на окупу. До краја снимања филма нико није приметио да је болестан, а ја о овоме никада нисам причао док је био жив - испричао је Тика о свом колеги који је преминуо 2016. године.

БОНУС ВИДЕО: