Прослављени глумац Раде Шербеџија већ годинама је у браку с позоришном редитељком Ленком Удовички, с којом има ћерке Милицу, Нину и Вању, а из првог брака и ћерку Луцију и сина Данила.

Ленка и Раде венчали су се 1991. године, а њихов први сусрет био је и судбоносан.

Фото: БЕТА

 

 

И после више од 30 година љубави према Ленки, Раде осећа дивљење према супрузи које не може да сакрије.

- Могу само да кажем да сам срећан што старим и живим уз такву жену, хуману, саосећајну, поштену... Ленка све што има даје другима, тако је с њом било одувек. Она живи за људе, за мене, за своју децу. Одлична је мајка, пажљива, стрпљива, мудра. Увек сам јој се дивио - рекао је, из међу осталог, Раде.

Не само што он ниже професионално успехе, исто важи и за Ленку, али док је пут њене каријере познат, мало ко зна ко је њена сестра, мада је лако закључити, с обзиром на необично презиме.

Наиме, Ленкина сестра јесте Кори Удовички, српска економисткиња, бивша потпредседница Владе, некадашња министарка локалне самоуправе и државне управе у Влади Републике Србије, као и бивша гувернерка Народне банке Србије. 

Фото: АТА имагес

 

 

Кори Удовички је друга ћерка Боливијке Каролине Нине и Лазара Удовичког. Поред сестара, сестре Удовички имају и брата Данила, из првог брака Лазара Удовичког. За мајку Кори Удовички каже да била критична, док је тата, дипломата, уживао у својим кћеркама које за њега никада нису биле криве, писала је 'Глорија'.

- Све смо јако различите. Најстарија Ани је, по мом суду, мамина кћерка, ја сам очева, а Ленка и најмлађа Лидија помешано. Када би родитељи излазили, моја најстарија сестра Ани и ја смо бринуле о Ленки и Лидији.

- Једном их је Ани стављала у кревет, други пут ја. Ани се редовно мучила и по цео сат, јер су бежале и правиле циркус. На крају би, немоћна, узвикнула: 'Зваћу Кори!' И ту би се одмах смириле.

Фото: АТА имагес

 

 

Од свих сестра, Кори Удовички је једнина решила да се бави политиком. Најстарија Ани је професорка и играчица балета у Њујорку. Ленка је позоришна редитељка, а најмлађа сестра Лидија је правница.

- Мама ми је дала име. Њен резон је био да свако дете треба да има име из земље у којој се родило. Ја сам се родила у Боливији, мама је истраживала кећуа, језик Инка. На том језику Кори значи Сунце.

БОНУС ВИДЕО: