Дечак који иде у ту школу, према речима родитеља чија деца иду са њим у исти разред, готово свакодневно малтретира другу децу. Како тврде, омета часове, цепа деци свеске, вежбанке, а неретко их боде шестаром, дави и физички насрће на њих. Због тога, они су у страху да своју децу шаљу у школу, јер како кажу, када оду у тамо - као да су отишли на ратиште.

Родитељи деце која већ недељама не иду у школу објашњавају да би дечак и променио понашање када му мајка не би давала "ветар у леђа".

- Она бодри дете да буде насилан према другој деци. Кад нападне друго дете она му каже: "Закољи ако треба" или "Удари га још јаче". Какав пример она даје свом детету када је чак она физички насрнула на децу на аутобуској станици - кажу забринути родитељи.

Они тврде да су све пријавили полицији, међутим, како кажу, пријава је нестала.

- Сви знамо у Барајеву да су отац и мајка дечака зависници од алкохола. Међутим, Центар за социјални рад је рекао то није у њиховој надлежности да они врше алко-тест, већ да је њима битно да је дете сито, да је добро, здраво, да не иде поцепано и да је то посао полиције - тврде родитељи.

Фото: В. Данилов

 

Они тврде да је насилник требало да пређе у специјалну школу и да је то отац дечака прихватио, међутим, мајка је одбила и рекла да неће то да дозволи.

- Рекла је како нема апсолутно ниједан разлог да дете не иде у основну школу , да не види зашто би своје дете одвајала од друге деце - тврде узнемирени родитељи.

Према незваничним информацијама, Министарство просвете је урадило све што је у њиховој надлежности. - Од марта месеца је министарство укључено. Саветник је био и урадио извештај на 14 страна, као и дао мере школи - каже извор Блица упућен у случај.

Родитељи су раније открили да је претходни разредни старешина напустио своје радно место јер није могао да издржи притисак мајке дечака.

- Очајни смо, не желимо више ово да трпимо. Директор школе је навео да ће дете добити пратњу, али тако је било и прошле године па се све вратило на старо. Желимо да пошаљемо децу у школу у којој ће бити безбедни! - наводе очајни родитељи.

Лист није успео да ступи у контакт са директором школе, а на телефоне доступне на сајту нико се није јављао. Упуће је мејл с питањима, али до објављивања текста одговори нису стигли.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: