Филм "Лепа села лепо горе" прославио је Милоша Ђуричића, који је у поменутом филму тумачио малог Халила. Сцене Халила и његовог друга Милана са учитељицом, коју је играла Мица Трофртаљка, обележиле су домаћу кинематографију. 

Фото: Јутјуб принтскрин/Ово је Србија 1914

 

 

Пред Милошем је тада била успешна каријера коју су му сви предвиђали. Међутим, живот је желео другачије, те Милошу убрзо после снимања овог филма умире отац због чега се сели у Аустрију. 

- Могао сам да имам веома лепу глумачку каријеру, али ми је тада преминуо отац са којим сам живео, па сам због тога био принуђен да се преселим у Аустрију код мајке, где и данас живим. То је био крај једне можда сјајне каријере, али нисам био у ситуацији да бирам - рекао је он својевремено. 

Данас се бави потпуно другачијом професијом, али се не каје што није наставио са глумачком каријером. 

 

 

- Завршио сам гастрономију и после тога сам се оженио. Данас радим потпуно другачији посао, бавим се транспортом, радим за једну велику шпедицију - рекао је он.

- Морам да признам да ми није жао што нисам наставио да се бавим глумом. Да сам наставио да глумом, не бих данас био овде где јесам и не бих имао ово што данас имам – златну децу - објаснио је Милош једном приликом за Нову. 

 

 

Својој деци данас пушта филм у којем је глумио. 

- Старији син је гледао филм и стварно је био одушевљен, смејао се све време - истакао је Милош, преноси Блиц. 

Подсетимо, филм се бави ратном тематиком, а одраслог Халила игра Никола Пејаковић, док одрастлог Милана је тумачио Драган Бјелогрлић. 

БОНУС ВИДЕО: