На 13. Фестивалу драма и серија ФЕДИС, Раде Шербеџија добитник је награде Златна антена за свеукупан допринос ТВ продукцији у региону.

У емисији "Кец на једанаест", наш славни глумац добитник је многих награда, али како истиче, све статуе које је добио, обично заврше у подруму.

Фото: Тањуг

 

 

- Код мене кући нема нигде награда, оне обично заврше у подрумима или старим коферима када остаре. То је нешто подсвесно у мени, следим ону Крлежину мисао, када ми је рекао: `Добре су награде, треба им се веселити, нарочито ако мислите или осећате да сте их заслужили можда, али заборавите награду што пре можете`.

- За разлику од оца који ми никада није опростио што сам постао глумац и никада није желео да погледа ниједну моју представу, мајка је увек била та која је уживала гледајући ме. Чак ми је једном покварила премијеру - каже Раде Шербеџија у емисији "Кец на једанаест" на телевизији К1 и објашњава шта се заправо догодило те давне 1976. године.

Фото: Јутјуб принтскрин/Mile Jukic

 

 

- Када си на позорници, замишљаш да си неко други, али када мајка дође, једино њу не можеш да превариш, јер она зна ко си ти заправо. Када сам имао велику премијеру представе "Ричард ИИИ" у хрватском Народном казалишту 1976. године, замолио сам је да прескочи ту премијеру и да не дође.

- Иако ми је обећала да неће доћи, таман када сам остварио интеракцију са публиком, у седмом реду видим њу како седи. Када сам је спазио, она се у том тренутку повукла у столицу. Тек ту ми је тада пало све, упропасти ми премијеру - прича кроз осмех легендарни глумац.

Фото: З. Кнежевић

 

 

Иако је одиграо преко 200 улога и освојио бројне награде, Раде Шербеџија истиче да ће се глумом бавити све док буде могао да стоји на ногама.

- Ово је један нормалан посао, који нас чини сретним и да смо на неки начин као деца. Цео људски век смо заправо, остарела деца. Зашто од живота правити фаме и мислити да је нешто нарочито важно. Мислим да ћу ја глумити докле год будем могао да ходам и докле год људи буду хтели да ме гледају - закључио је Шербеџија у емисији "Кец на једанаест" на Телевизији К1.

БОНУС ВИДЕО: