Агенција је такође јуче пренела да су азербејџанске безбедносне снаге ухапсиле двојицу бивших лидера Нагорно-Карабаха, Аркадија Гукасијана и Бака Сакјана, као и Давита Ишкањана.

Прошле недеље, азербејџанске власти саопштиле су да су ухапсиле бившег министра спољних послова и помоћника председника Нагорно-Карабаха Давида Бабајана, као и хапшење бившег заменика команданта јерменских снага у Нагорно-Карабаху Давита Манукјана и бившег шефа владе Нагорно-Карабаха Рубена Варданијана.

До ових хапшења дошло је након што су азербејџанске снаге преузеле контролу над енклавом на њеној територији насељеној етничким Јерменима, што је изазвало егзодус више од 100.000 Јермена.

Јерменија је оптужила Азербејџан за етничко чишћење, што је Баку демантовао, инсистирајући да су Јермени у енклави добродошли да остану на тој територији, а Баку такође тврди да нема намеру да нападне саму Јерменију.

Јерменија је позвала Европску унију да санкционише Азербејџан због његове војне операције у енклави Нагорно-Карабах и упозорила да би Баку ускоро могао да нападне и саму Јерменију уколико Запад не предузме чврсту акцију.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".