Кадиров је то саопштио на свом каналу на Телеграму након проширеног састанка у влади Чеченије.

Ајшат Кадирова је раније била регионални министар културе. Њену кандидатуру предложио је председник владе Муслим Хучијев.

- Подржао сам предлог Хучијева. Ајшат Кадирова је дала велики допринос унапређењу активности регионалног министарства културе - рекао је Кадиров.

Досадашњи заменик премијера Муса Дадајев убудуће ће водити министарство културе.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков напоменуо је да кадровске одлуке у регионима доносе њихови шефови.

Фото: Телеграм принтскрин/Kadyrov_95

 

- То је кадровско именовање унутар региона и прерогатив шефа региона. Рамзан Кадиров користи прерогативност - рекао је Песков.

Најстарија ћерка Рамзана Кадирова истовремено је добила титулу "Народни уметник Чеченије" и орден "За заслуге према отаџбини" ИИ степена за допринос развоју руске културе и уметности и за вишегодишњу креативну активност.

Фото: Телеграм принтскрин/Kadyrov_95

 

Ајшат Кадирова рођена је 31. децембра 1998. године.

Завршила је Чеченски државни универзитет, а од 2016. године била је директорка модне куће Фирдавс. Именована је 2020. године на позицију првог заменика министра културе Чеченије, а од 2021. године и за министра.

Кадиров је крајем јула именовао Ајшатиног мужа Вишана Мацуева на место заменика премијера који ће сада вероватно добити нову функцију.

Други Кадиров зет, Адам Алханов, такође је на функцији заменика премијера. Ожењен је Кадировом ћерком Кадизат која сада води одељење за предшколско образовање у канцеларији градоначелника Грозног.

Рамзан Кадиров иначе има десеторо деце са три жене док је усвојио још два дечака.

(Moscow Times)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".