ТикТок је преплављен видео снимцима са успоменама из осамдесетих и деведесетих година. Али поред топлих речи и емоција, људи не крију своје чуђење колико су се праксе у родитељству промениле, а многе данашње маме и тате не верују какве методе су родитељи користили када су одгајали њих и њихову генерацију.

Тиктокерка Рејчел је поделила видео у коме је показала чиме ју је мајка хранила само неколико сати након порођаја 1986. године.

- Не, то није обична вода, то је вода са шећером - открила је Рејчел када су фанови питали шта јој то мајка даје да пије.

 

 

Стручњаци истичу да беби није потребна вода све док је у исхрани заступљено мајчино млеко или формула. Такође, шећер треба избегавати током прве две године живота јер је конзумација напитака заслађених шећером повезана са повећаним ризиком од прекомерне тежине или гојазности.

Како су изгледале јаслице?

Рејчел је поделила још један снимак, на коме је показала како изгледа њена дечија соба, односно креветац. Док као беба лежи на леђима, окружена је јастуцима и плишаним играчкама, на шта данас Америчка педијатријска академија често упозорава родитеље.

 

 

- Држите ћебад, јастуке, плишане играчке, ограде од тканине и друге мекане предмете ван простора за спавање - кажу они и додају да је то неопходно како би се смањио ризик од синдрома изненадне смрти одојчади, који је водећи узрок смрти у детињству, пише Индеx.хр.

Житарице од пиринча са месец дана

Житарице од пиринча постале су предмет још једног контроверзног снимка који је поделио корисник по имену Вон. На снимку из 1990. мајка га је хранила пиринчаним пахуљицама. Тада је имао месец дана и јео је лежећи.

На снимку се може чути Вонова мама како цитира родитељски часопис који саветује неговатељима да не хране бебе на флашицу, већ их хране чврстим намирницама кашиком.

 

 

- Тврђе ствари се једу кашиком - цитирала је она.

Последњих 20 година препоручује се да се одојчад не хране чврстом храном пре навршених шест месеци.

- Чудо је да је ико од нас преживео - прокоментарисао је један корисник на ТикТоку.

(Индеx.хр)

БОНУС ВИДЕО: