Сребрни "мерцедес" јурио је улицом пуним гасом у недељу поподне, а затим је возач Скендер К. (25) изненада излетео на тротоар, на којима су били мајка и дете. Испоставиће се да је то његова супруга и син, а оно што је у почетку личило на несрећу, убрзо је оквалификовано као убиство и покушај убиства.

Према наводима полиције, возач је, након што се закуцао у жену и дете,па у зграду, изашао из возила и почео да удара тешко повређену жену.

Потресне сцене на лицу места

Слике које су настале на месту несреће су потресне: на вратима гараже зграде могла се видети крв, док су у близини била дечија колица и "мерцедес" закуцан у скелу на згради.

Иако је утврђено да је хтео да убије жену и дете, мотив злочина полиција и даље истражује.

- Породица је живела у кући око шест месеци. Пре неколико дана срео сам жену са коферима у ходнику, хтела је да се разведе од мужа - испричале су комшије за Билд.

Како даље преносе, након несреће, комшија је чуо јак прасак, одмах је погледао кроз прозор и видео страшну сцену.

Давио је док је лежала на земљи

- Жена и дете непомично су лежали на земљи. Одмах сам истрчао да помогнем беби и жени. Када сам изашао, возач је изашао и напао жену која је лежала беспомоћна и крварила на земљи. Гушио ју је, а потом га је комшија одвукао и приковао за земљу док није дошла полиција. Мајка и беба су веома тешко повређене и жена је морала да буде реанимирана овде испред гараже. То је страшно, надам се да ће беба ће преживети - рекли су.

Несрећа жена подлегла је повредама у болници док је седамнаестомесечна беба, дечак, пребачен у болницу спасилачким хеликоптером. Његов живот је и даље у опасности.

Тужилаштво у Дуизбургу је злочин квалификовало као убиство и наложило формирање одреда за убиства.

За понедељак је заказано привођење починиоца судији. Истражитељи су, између осталог, саслушали сведоке и одузели "мерцедеса".

Скендер К. тренутно не одговара на оптужбе.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".