Држављанин Србије (29) настрадао је у суботу рано ујутру у Лимасолу на Кипру, а икао се испрва веровало да га је усмртио аутомобил који је налетео на њега док је претрчавао улицу, испоставило се да је он убијен! Како су саопштили из локалне полиције, ухапшена су двојица мушкараца, старих 34 и 39 година, и њима је одређен тродневни притвор.

"Сумња се да су њих двојица претукла Србина на улици, који је покушавајући да побегне од њих, излетео на коловоз. Нажалост, баш у том тренутку је наишао аутомобил, за чијим воланом је био младић (29), и свом силином ударио Србина. Аутомобил је неколико метара вукао тело по путу док се није зауставио", навели су извори локалних медија и додали да је полиција одмах изашла на место трагедије.

Да у овом случају није у питању обична саобраћајна несрећа и пука случајност, указали су очевици. Они су рекли полицији да су видели да је настрадали Србин, који иначе ради као обезбеђење у једном пабу недалеко од места страдања, имао конфликт са неким.

"Испоставило се да се Србин непосредно пре страдања посвађао у клубу са девојком, због чега је бесно излетео напоље и почео да шета тротоаром, дуж обале. Док се шетао, пришао му је мушкарац (39) и снажно га ударио у груди, бацивши га на тротоар. Нападнути младић је покушао да устане, али га је осумњичени ударио још једном и поново га оборио", детаљи су из истраге.

Како даље наводе, нападач је тада отишао са лица места, али се појавио други нападач (34).

"Он је наставио да бије Србина који је лежао на тротоару. Ударао га је и шутирао. У једном тренутку, жртва је успела да устане и почела је да бежи. Трчао је кроз паркинг и излетео директно на коловоз, не гледавши да ли има саобраћаја. Нажалост, баш тада је наишао ауто и ударио га је. Ударац је био снажан, тако да несрећном младићу није било спаса", наводе извори.

Полиција је одмах покрнеула потрагу за двојицом мушкараца, за које су очевици рекли да су тукли Србина, те да је он настрадао бежећи од њих.

"Нешто више од 24 сата касније, полиција је ухапсила обојицу и одређено им је задржавање. Млађи осумњичени је испричао да је жртва њега напала прва, да се он само бранио и да је жртву једном гурнуо на земљу у самодбрани. Други осумњичени је категорично негирао кривицу, наводећи да нема никакве везе са смрћу Србина", навели су извори кипарских медија.

Утврђују се мотиви

Извори кипарских медија додају и да истрага тек треба да утврди шта се тачно догодило у клубу пре него што је Србин изашао напоље.

"Утврдиће се због чега се свађао са девојком, као и да ли је то његова девојка или гошћа клуба. Ради се на њеној идентификацији и сигурно ће и она бити позвана да да изјаву. Такође, утврђује се и да ли су ухапшени младићи били у клубу из ког је Србин изашао", објаснили су они.

Свађа и туча забележени

Како преносе локални медији, инцидент у ком је настрадао Србин забележиле су сигурносне камере са околних објеката.

"Полиција је преузела видео-материјал. Наводно, забележена је свађа, али и туча. Снимци ће бити од користи у расветљавању свих околности", рекао је извор и додао да је наложена обдукција тела, која би требало да буде урађена данас. После обдукције ће се знати шта је тачан узрок смрти младића.

Возач аутомобила

Возач аутомобила који је прегазио Србина, који је покушавао да побегне од нападача, је одмах после несреће приведен због изазивања саобраћајне несреће са смртним исходом из нехата.

"Урађен му је алко-тест и тест на наркотике и оба су била негативна. Он је после саслушања пуштен да се брани са слободе", објаснили су извори.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: