Она је открила да су је док је ишла у школу звали "штреберка", али то јој, како каже, није сметало.

- Ја сам себе увек сматрала штребером, иако та реч није имала добру конотацију у друштву. Увек сам себе доживљавала као особу која воли да учи и која има неки циљ - рекла је Јелена једном приликом гостујући у Јутарњем програму на РТС-у и истакла да је добро бити штребер.

Како каже, сада када припрема Тару и Стефана за школовање, присећа се својих школских дана и учи заједно с децом.

Фото: Профимедиа

 

 

- Сећам се свог детињства, али сам доста и заборавила. Сада сам, као одрастао човек, пожелела да то обновим, а и да се припремим за моју децу. Они онда виде како ја учим, у нашој кући учење је основа свега. У свему што радимо смо врло радознали. Ја их увек подстичем питањима, да би промишљали и увек их питам: "Шта ти мислиш...?", јер желим да видим њихов ток размишљања - открила је Јелена Ђоковић, те додала:

- Ми имамо доста разговора, читамо књиге, то су нам битне рутине пред спавање које никад не пропуштамо. Понекад извлачим из нафталина неке своје успомене и причам им како је мени тада било, а често се и правим наивна, као да нешто не знам, па онда они мене подучавају - закључила је.

Подсетимо, Јелена је рођена 17. јуна 1986. године у Београду.

Као дете је живела са својом породицом у Косовској улици, али се сећа да је као мала највише времена проводила код баке и деке који су живели у западном делу Шумадије, у општини Љиг. Обожавала је да одлази код њих, а како каже сваку њену петицу у школи прослављали би тако што би наручивали песме преко радија.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".