Од тада не престају тензије на јужној српској покрајини, а РОСУ специјалци наоружани до зуба јуче су узнемиравале грађане Косовске Митровице и упадале у објекте, између осталог и Клиничко-болнички центар Косовска Митровица. 

Међународна заједница позива на мир, док албанска страна оптужује да је Београд умешан у, како кажу, "терористичке активности".

Јуче је одржан састанак у оквиру НАТО пакта, а главна тема била је управо ситуација на Косову и Метохији. 

- НАТО савезници састали су се данас и изразили дубоку забринутост због тензија на северу Косова. КФОР ће увек предузимати неопходне радње да одржи безбедно и сигурно окружење и слободу кретања за све - написао је на свом Твитер профилу Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг. 

На ову изјаву реаговала је руска амбасада у Канади која је на свом званичном Твитер налогу послала моћу поруку Столтенбергу, али и осталима. 

- Косово је Србија - наводе кратко и јасно из руске амбасаде.

 

 

Фото: Твитер принтскрин

 

Подсетимо, јуче се преко свог адвоката огласио и некадашњи потпредседник Српске листе Милан Радоичић који је признао да је организовао Србе и припремио логистику за како каже "одбрану српског народа од окупатора". Радоичић је рекао да његов чин није имао никакав други карактер нити намеру и нема никакве везе са његовим ранијим политичким ангажовањем. 

Он је јуче поднео оставку на место потпредседника Српске листе и истакао да о својим акцијама  није обавештавао никога из структура власти Републике Србије, као ни из локалних политичких структура са севера Косова и Метохији.

- До страдања полицајца је дошло случајно, након чега је почео жесток окршај са обе стране у ком су погинула наша тројица другова, хероја који су свој живот дали за слободу и очување Косова и Метохије. Њихова племенита жртва никада неће бити заборављана. Нека буде свима јасно да нисмо никакви терористи, већ борци за слободу сопственог народа - истиче Радоичић.

Након Радоичићеве изјаве полиција на КиМ ухапсила М. П. српске националности због сумње да је та особа починила кривично дело "ратни злочин против цивилног становништва" у Призрену.

- Против овог лица поднета је кривична пријава због сумње да је у септембру 1998. године у насељу ‘Хока Махал’ у Призрену учествовало у убиству три цивила албанске националности, који нису били војно ангажовани, наводи се саопштењу специјалног тужилаштва у Приштини, преноси РТС.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".