Лидија Вукићевић се осврнула на своју дугу каријеру у којој је постигла бројне успехе и стекла велику популарност. Открила је улоге које је одбила, али и зашто не би сарађивала са Драганом Бјелогрлићем, својим "братом" из серије "Бољи живот!

Фото: Репринт Сабор

 

 

- Добијала сам својевремено бројне награде, награду за најлепшу глумицу, награде за најбоље улоге, за филмска остварења, за најбољу епизодну улогу у комедији. Од своје 21. године када сам добила прву улогу у 'Жикиној династији' трајем код публике, а то је наважније - нагласила је Лидија, па је истакла да ужива у свом послу:

- Нисам се уморила од свог посла, не доживљавам свој посао као тежину и онда немам од чега да се уморим. Једино када имамо снимања од раних јутарњих часова, до касно увече, а већ сам претходноих дана имала снимања, представу, путовања, можда се у том смислу, физички уморим. Али, кад станем испред камера или станем на сцену више не осећам тај умор, то је нешто на шта сте навикли и стекли рутину кроз време.

Фото: Јутјуб принтскрин/EMDT - TV & Drama

 

 

Иако већ дуго није глумила у домаћим филмовима, глумица каже да не прижељкује улогу у неком остварењу.

- Мислим да дуго нисам одгледала неки наш добар филм, у смислу да можемо да га гледамо без опетерећења, да нема крви, да нема убистава, да нема пуно туге, да нема муке. Дакле, нешто где би била нађена мера да се опустимо, да се чак и насмејемо, а опет да има дубину. Оно што ја желим, у овом времену се не жели - објаснила је Лидија, па је прокоментарисала потенцијалну сарадњу са Драганом Бјелогрлићем, који ниже успехе као глумац и редитељ и о чијем филму "Чувари формуле" брује сви.

Фото: Архива/В. Данилов

 

 

- Немам жељу да глумим код Бјелогрлића, он се лепо остварио у свом раду, али ја бих нешто друго.

Како је Лидија открила, у току своје каријере одбијала је улоге у бројним филмовима.

Фото: Д. Мишић

 

 

- Рецимо прва улога коју сам одбила је од Желимира Жилника тек кад сам завршила факултет, филм се звао 'Лепе жене пролазе крз град'. Схватила сам после прочитаног сценарија да, осим шетње у кадру, немам шта да радим. Ја сам се наравно захвалила, али сам рекла да би то пре био посао за манекене, а не за глумицу. Има доста тих ситуација када сам одбила улогу, како бих сачувала себе, јер просто не можете да сачувате себе, а да пристајете на разноразне понуде - рекла је популарна глумица за "Нову".

БОНУС ВИДЕО: