Дана 7. августа 2011. године у Суперкупу Енглеске састали су се градски ривали Манчестер Сити и Манчестер Јунајтед у свом јубиларном 160. дербију.

Сити је на полувремену водио са 2:0 головима Џолиона Лескота и Едина Џека, али је Јунајтед направио невероватан преокрет у којем је најпре изједначио головима Криса Смолинга и Нанија, да би Португалац у 94. минуту постигао свој други гол и донео радост „црвеном“ делу Манчестера.

Међутим, један од занимљивијих детаља на овој утакмици догодио се у првом полувремену, тачније у 13. минуту, при резултату 0:0.

Немања Видић никада није избегавао дуеле

Немања Видић истрчао је на једну лопту, негде на средину терена, и ушао у дуел са Мариом Балотелијем. У жељи да дође до лопте Србин је нешто грубље реаговао и оборио Балотелија на земљу. „Бед бој“, како су га острвски медији звали, брзо се придигао видно бесан и жељан да се обрачуна са капитеном „Црвених ђавола“.

Међутим, када је увидео да се Немања Видић неће склонити, већ се вратио да се обрачунају, млади Италијан је сагао главу и покуњено одустао од „свађе“.

Тада су настале чувене фотографије које приказују њих двојицу како се гурају главама. Интересантно је и да је Марио Балотели само пар месеци раније изјавио да пре доласка у Енглеску није ни чуо за Видића: „Ко је најбољи дефанзивац за којег нисам чуо пре доласка у Манчестер сити? Дефинитивно Немања Видић.“ – рекао је тада Балотели. Немања Видић је овим гестом само по ко зна који пут потврдио какав је ауторитет био на теренима широм планете и зашто је дуго година важио за једног од најчвршћих момака Премијер лиге.

Овај кратак видео који приказује сукоб Марија Балотелија и Немање Видића можда и најбоље осликава Видићев карактер и како је без и једне речи умео да „усијаним“ главама покаже ко је заправо газда на терену:

(sportskasecanja.com)

БОНУС ВИДЕО: