У Драженцима код Птуја у Словенији дошло је до пуцњаве. Мушкарац из породичне куће пуца и на полицију, која је у међувремену опколила кућу. Напета ситуација траје сатима. Полиција је јутрос нешто пре 9 сати добила дојаву о пуцњави. Доласком на место догађаја затекли су мушкарца са оружјем и више пута су тражили да га одложи. Он је то одбио и са балкона је почео да пуца на полицију.

Како преноси словеначки 24ур, мушкарац је неколико пута пуцао са балкона. Према досадашњим информацијама, нико није повређен. На лице места хеликоптером су стигли припадници Специјалне јединице полиције и полицијски преговарач, акција је у току. Према првим информацијама, повређених нема, а полиција позива грађане да не прилазе лицу места, преноси словенс.

"Човек је у 9.48 неколико пута крочио на балкон са којег је испалио неколико хитаца, а гађао је и полицајце", рекла је портпаролка ПУ Марибор Анита Ковачич Челофига. На питање да ли су тачни постови на друштвеним мрежама да мушкарац у кући држи таоце, Ковачић Челофига је одговорила да су полицајци успоставили контакт са једном особом и да нема информација да је још неко са мушкарцем у кући.

Такође није могла да коментарише информације о томе да ли се полиција спрема да упадне у кућу. Мештани су за словеначку јавну телевизију рекли како осумњичени код себе има доста оружја.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: