Девојка, која је бескућница, рекла је у сведочењу пред индијским Комитетом за заштиту деце да ју је 400 мушкараца силовало у окруку Бид у држави Махараштра, укључујући двојицу полицајаца, преноси ЦНН,

Девојчица је просила на аутобуској станици када су је тројица мушкараца натерали да се проституише.

Иако је тачан број напасника тешко утврдити, девојка је идентификовала 25 њих, рекао је председавајући комитета Абхај виталро Ванаве. Он је додао и да је девојка покушала да полицији пријави мушкарца који ју је тукао, али да је полицајци нису регистровали.

Полиција је сада саопштила да су ухашсили осморо мушкараца, укључујући једног малолетника, због силовања.

Девојка је полицији испричала да су је када је имала 13 година удали за 33-годишњака који ју је сексуално злостављао. Полицији је испричала да ју је сексуално злостављао и отац, због чега је побегла од куће и спавала на аутобуској станици.

"Ово је најтрагичнији случај у историји", рекла је активисткиња Когита Бајана.

"Девојка је свакодневно мучена", рекла је она и оптужила полицију да је нису заштитили. "Желимо строгу акцију против свих криваца", додала је.

Према подацима индијских власти, само у 2020. години пријављено је више од 28.000 случајева силовања - у просеку једно напаствовање сваких 18 минута. Стручњаци међутим упозоравају да је стваран број сексуалних напада на жене много већи али да их жене не пријављују из страха.

Број силовања порастао је после бруталног групног силовања и убиства студенткиње у Њу Делхију 2012. године. Тај случај је скренуо пажњу јавности на горући проблем индијског друштва али мало шта се променило иако су уведени закони и строжије казне за починиоце.

У септембру прошле године, полиција је ухапсила 33 мушкараца због групног силовања 15-годишњакиње у Махараштри. У одвојеном случају прошлог месеца, жена је преминула након што је силована и напаствована гвозденом палицом у Мумбају. У августу ове године, 9-годишња девојчица је групно силована и убијена у Делхију.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".