Новак Ђоковић пуне две деценије бележи невероватне резултате у тенису, а како је "загазио" у другу половину тридесетих, неретко се полемише на тему колико година ће се још професионално бавити овим спортом, те шта ће радити када буде - у пензији.

Новак је рођен у Београду, а са супругом Јеленом и децом, ћерком Таром и сином Стефаном дуго је живео у Монте Карлу, што се последњих година интезивно мењало. Зато је све извесније да ће, после завршетка његове тениске каријере, њихова породица имати више адреса.

Јасно је да ће у различитим периодима током године боравити у различитим поднебљима, посебно због образовања своје деце, али и пословних обавеза око хуманитарне фондације.

Три локације се истичу као идеалне за Новака и његове најближе. По речима људи који га добро познају, према афинитетима путовања је и куповао некретнине. Сада му је дом на многим адресама.

Фото: Профимедиа

 

 

Љута, Марбеља и Космај су у главној конкуренцији за будући стални дом.

Вила у Љутој се реновира

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић је, како је "Блиц" недавно писао, купио вилу у Црној Гори, у месту Љута, која вреди милионе.

Љута, излаз на приватан део плаже - кућа Карића слична Новаковој
Новак Ђоковић је у Црној Гори пазарио некретнину у близини виле свог пријатеља Југослава Карића, који му је и помогао да изабере идеалну оазу мира у овој земљи, где воли да борави лети када му то обавезе дозвољавају.

- Вила је у одличном стању, међутим, Ђоковићи желе да је уреде у потпуности по својој мери и посебним афинитетима, због чега су сада ту радови у току. Посед нашег аса сличан је здањима у луксузном насељу Љута, налази се на обали мора и излази на своју приватну плажу. Он би ових дана требало да дође и обиђе радове о договори последње детаље око ентеријера, чиме ће се вероватно Јелена бавити - открива наш извор близак Ђоковићима и додаје:

Фото: Профимедиа

 

 

- То је огромно имање са кућом које излази на мора. Сви овде имају своју приватну плажу. Југослав Карић му је нашао вилу попут своје што има. Новак воли приморје и сигурно ће ово бити њихов "летњиковац" који је надомак Београда, за који га везује школа малишана и Јеленине обавезе око фондације.

Дворац у Марбељи са салом за биоскоп

О детаљима Новаковог дома у Марбељи писао је чак италијански "Коријере дело спорт", па се тако наводи да вила поседује малу биоскопску салу, теретану, мали спа-центар, девет соба, осам купатила, унутрашњи базен, просторије за дневни боравак, рекреацију...

- Новакова резиденција у Марбељи налази се на пет минута од центра тог места, са погледом на море и на планине, писао је италијански лист о Новаковој вили у Андалузији, чија се вредност, у том моменту процењивала на 10 милиона долара.

Ово место омиљена је дестинација Ђоковића и из емотивних разлога.

- Јелена сестра Марија са својом јачом половином и Новаков брат Марко су изабрали Марбељу као место становања, па Новак и Јелена осећају да им је породица близу. Ово је клима која одговара Новаку, што је често и истицао. Јелена је управо због приватност дома на плажи овде провела добар период током трудноће. Сасвим је сигурно да ће ово бити њихов дом када школица малишана тп дозволи - каже наш извор упућен у планове Ђоковића и подсећа:

- Они су у овом дворцу проводили време током короне. Ту су били гости и његови тренери са којима је тренирао, ту су дочекали Нову годину... Много је ту успомена које значе Новаку и Јелени.

Ранч са огромном кућом на Космају

Пре две године је као бомба у јавности одјекнула вест да је Јелена Ђоковић купила велелепни ранч од дизајнерке енетеријера Елене Караман и Југослава Карића на Космају. Иако се много спекулисало о износу ове некретнине која се простире на шест хектара, како је "Блиц" својевремено објавио, Јелена је за читаво имање дала 2,9 милиона евра.

Читаво имање налази се на једном брдашцу одакле се простире поглед на дугачку равницу, у близини нема велики број других кућа, те је приватност загарантована, а читав ранч је опремљен сигурносним камерама и личним обезбеђењем, као и послугом која води рачуна о томе да домаћинима ништа не фали. Плац је у одличном стању, јер је породица Карић годинама улагала у ово имање на којем је живела од 2014. године. Поред тога, постоји неколико објеката који се налазе на имању, као што су кокошињац, али и коњушница.

- Иако се њих двоје не изјашњавају, сви су уверени да ће ово бити њихова база из које ће одлазити и враћати се. Прво зато што је скривена од свега, а опет близу Београда за који их везују обавезе, а друго зато што малишани имају сву слободу уживања у природи - објашњава наш извор.

Ово су успутна стајалишта

Новак је у горепоменутом Монте Карлу провео велики део живота, а често је истицао да му Монако у потпуности одговара за живот.

- Монте Карло је место у коме много спортиста живи, а и много тенисера у последњих неколико деценија. Први пут сам ту дошао као 17-годишњак, да играм квалификације, а онда сам почео да проводим мало више времена тамо, јер ми је тренер ту живео. Монте Карло смо користили као нашу базу за тренинг. У то време, ја сам и даље живео у Србији. Али, почео сам да волим тај град - причао је он пре пет година за "Тениски свет УСА".

И Јелена је једном приликом причала о дому и породици. Она је 2021. године за "К1" изјавила:

- Мој дом за сада је био у Монаку, али не знамо да ли можемо баш да кажемо да је то наш дом. Претходне две године смо провели доста времена овде у Србији, тако да је и ово дом. Мислим да ми је дом и у иностранству зато што су моји родитељи са мном и моја сестра је са мном, мој муж и деца, дом је тамо где смо ми, али не у хотелу (смех). Мени треба један дом, мислим да ми треба један дом, али ми то не можемо да испунимо, морамо да будемо на више локација јер нас живот просто не води само на једну страну.

Још 2016. године породица Ђоковић је почела са изградњом оазе у природи Србије, на Павловачком језеру између Руме и Врдника, а она је потом и завршена. Новак Ђоковић је не користи често због тениских пустоловина на којима је већ годинама, али ће му и те како послужити када буде решио да заврши каријеру. Оно што најпре боде очи код дома Ђоковића крај језера јесте околина, те да у близини не постоји готово никаква грађевина. Иако је Новак уложио средства у изградњу, иницијатор идеје је његов отац Срђан који је сина саветовао да у домовини направи кућу у којој ће моћи да проводи слободно време у миру.

Ђоковић је, подсетимо, својевремено у Њујорку купио две одвојене стамбене јединице укупне величине 185 квадрата, које се, пак, налазе на истом спрату, а некретнину има и у Мајамију.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: