Републички хидрометеоролошки завод објавио је метеоролошку најаву због пљускова са грмљавином. 

Најава је на снази до 12 часова. "У току јутра и преподнева обилнија киша, пљускови и грмљавина очекују се у западној и југозападној Србији уз количину од 10 до 30 мм, локално и више. Краткотрајно јачих пљускова биће и у региону Хомоља. У осталим крајевима слабљење интензитета, а од средине дана у већем делу Србије и престанак падавина, осим на југозападу, где ће се киша задржати већи део дана", објављено је на сајту РХМЗ. 

На снази су два метео аларма, наранџасти и жути. Жути значи да време може бити опасно (потенцијално). "Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике", објашњено је. 

Наранџасти метео аларм значи да је време опасно. "Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе", објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода. 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".