Republički hidrometeorološki zavod objavio je meteorološku najavu zbog pljuskova sa grmljavinom. 

Najava je na snazi do 12 časova. "U toku jutra i prepodneva obilnija kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji uz količinu od 10 do 30 mm, lokalno i više. Kratkotrajno jačih pljuskova biće i u regionu Homolja. U ostalim krajevima slabljenje intenziteta, a od sredine dana u većem delu Srbije i prestanak padavina, osim na jugozapadu, gde će se kiša zadržati veći deo dana", objavljeno je na sajtu RHMZ. 

Na snazi su dva meteo alarma, narandžasti i žuti. Žuti znači da vreme može biti opasno (potencijalno). "Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objašnjeno je. 

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno. "Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".