Глумац Милан Марић гостовао је у једној емисији где је причао о случају своје колегинице Милене Радуловић, која се пре неколико дана суочила са Мирославом Миком Алексићем којег је пријавила за силовање. 

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Милену је испитивао Алексићев адвокат, а детаље које је изнела са суђења били су изузетно потресни. Милан је сада у емисији открио шта је за њега, као неког ко је седео и судници и слушао Миленино сведочење, било најстрашније у случају.

- Нисам знао шта да очекујем. Заправо како то изгледа тамо, све док нисам дошао тамо. Ја сам само желео да одем и да она зна да има ту неке људе као подршку. И када сам изашао из суднице, био сам под утиском свега тога, од начина како то изгледа и шта се дешава све у тој сундици. Колико је њој страшно да прича о свему томе. Размишљао сам шта је заправо оставило најјачи утисак на мене. Ви имате неког ко је жртва и ко је пропатио пре извесног времена, а ми се сада налазимо на месту где се дели правда - суд, и Ви сад гледате како та жртва поново пролази кроз неку врсту, како да кажем, насиља или како год, или опет неку врсту непријатности. Ви не можете ништа. Онда кажете себи: "У реду то је процес, то тако функционише".

Фото: Принтскрин/Инстаграм/eugensmesni

 

 

Марић је даље наставио и навео да му се чини "да поставка више штити окривљеног, него оштећену".

- Мени је то тако деловало, уз дужно поштовање морате да испоштујете претпоставку невиности, је л? Мени се чини да ова поставка више штити потенцијално окривљеног него...

Марић је истакао да мисли да се Милена није покајала што је случај пријавила, те да је својом причом подстакла све жене да без страха изнесу своју причу и помогне друштву да промени свест о таквим темама.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

 

 

- Вероватно јесте, али сигуран сам да некако и није. Мислим да оно шта она није очекивала јесте заправо тај неки отров који се ненадано излио по њој и свим девојкама које су у овом случају скупиле храбрости да пријаве то. Само ћу вас подсетити колико жена је после тога скупило снаге да проговорио о својим искуствима. После овога ствари више никада неће бити исте и мислим да се у друштву променила свест о сексуалном узнемиравању... - рекао је Милан у емисији "Јутро" на ТВ Првој. 

БОНУС ВИДЕО: