Наша чувена певачица Неда Украден је својевремено открила аутобиографији "Зора је сванула" да је имала романсу са једним нашим чувеним доктором.

У питању је Мома Јаковљевић, који је вишеструко талентовани стручњак па се веома успешно остварио на више животних поља.

Спортски фанови и навијачи Партизана га знају као доктора кошаркаша овог клуба, неки други као истакнутог хирурга или помоћника директора за медицинске послове Клиничко-болничког центра "Др Драгиша Мишовић".

Опет неким трећима је познат као судски вештак, а они мало старији памте да је својевремено био и у манекенским водама. 

- Мог згодног, шарматног Београђанина упознала сам на музичко-модној фешти у Македонији, где смо обоје наступили, он као манекен, ја као певачица. Били смо скоро истих година, с пропалим браковима иза себе. Осим што је био успешан манекен, завршио је медицину и радио као лекар. Становао је с родитељима и млађим братом у једној лепој старој згради у познатој дорћолској улици - пише певачица.

Тада су разменили бројеве телефона, а Мому и Неду судбина је спојила опет пре него што су надали. 

Већ дан касније један Недин мутичар се разболео, па је позвала Мому у помоћ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @estradni.arhiv

- Како смо нас двоје успели, и поред физичке раздвојености и паралелних неподудараних професија, тако брзо развити љубав и доћи до приче о браку, ни сама не знам. Почели смо у пролеће, наставили преко лета и дочекали јесен с већ озбиљном причом о заједничком животу. Били смо зрели, слободни и заљубљени. Обожавала сам да будем не само певачица него и његова "обична" девојка, да с његовом мамом идем на пијацу, да спремам ручак, неке моје специјалитете, што је њу посебно одушевљавало. Једино због чега сам туговала је то што моја ћерка није била са мном у Београду - причала Неда.

Недини најближи су лепо прихватили Мому, а Неди је посебно драго било да је урадила и њена ћерка Јелена. 

- Веза нам је ушла у озбиљну фазу 1987. године, када сам се пријавила код њега, на његову кућну адресу, и постала Београђанка. Као пар смо свима запали за око, па смо слушали разне приче. Многи су радили на томе да нас раставе - писала је Неда.

Но, у једном тренутку је дошло време да Неда упише ћерку у први разред основне школе. Међутим, питање је било у ком граду.

Фото: АТА имагес

 

 

- Добро сам знала да пресељење, промена средине, школе, језика, живот без баке, деде, оца, фамилије, није опција на коју ће моја ћерка пристати. У једно сам била сигурна - нисам желела да она због мене и моје одлуке пати. Зато сам одабрала да ја патим. И патила сам, дуго, дуго - објаснила је Неда зашто се њихова љубав завршила.

А судбина је их касније опет спојила на један леп начин. 

- Шта ти је живот и како промеша карте - 30 година касније, баш он је, као лекар, мојој ћерки много помогао да сретно изнесе трудноћу с трећим дететом и на свет донесе мог дивног унука, који се родио баш у болници у којој он ради - открила је Неда.

БОНУС ВИДЕО: