Венчање се одвијало у "The Park Melbourne", месту за прославе у аустралијском граду, а млада и младожења сада наводно разматрају да покрену тужбу. Наводно је све почело у суботу увече када се једна од цвећарка јавила са симптомима сличним гастроентеритису.

У почетку се мислило да је чак 70 од 300-ињак гостију оболело од неке болести, али испало је да је у питању пуно већа бројка, пише Лед Бајбл.

Један гост је на друштвеним мрежама написао: "Било је више од половине гостију. Најмање 100 нас је било болесно. Било је ужасно.”

Такође је објављено да је око 70 медицинских стручњака који су учествовали на конференцији на истом месту прошле среде такође оболело од сличних симптома.

Фото: Профимедиа

 

Није јасно који је узрок ове болести, али здравствена одељења истражују о чему се ради. Није јасно да ли је узрок болести био повезан са послуженом храном. На свадби су гости за главна јела бирали пилетину или свињетину. Неименовани гост који је наручио пилетину рекао је: "Нису само гости који су имали пилетину завршили болесни. Чак су и деца која су јела другачије од одраслих завршила болесна."

Представник места на којем је организована прослава је рекао: "У петак, 15. септембра, примили смо рутинску здравствену и сигурносну инспекцију од стране града Порт Филипа, у којој нису пронађени проблеми са здравственом и сигурносном праксом. Спровели смо дубинско чишћење из предострожности и добили одобрење од већа за наставак трговања. Наставићемо блиско да сарађујемо са градом Портом Филипом како бисмо утврдили узрок ове епидемије и обавештаваћемо купце и погођене стране о налазима истражитеља."

Представник министарства здравља рекао је: "Одељење је свесно избијања гастроентеритиса који укључује госте који су били у приватном центру Алберт Парка у суботу. Сарађујемо са градским већем како бисмо истражили извор епидемије и како бисмо осигурали све одговарајуће мере за превенцију и контролу инфекције."

БОНУС ВИДЕО: