Venčanje se odvijalo u "The Park Melbourne", mestu za proslave u australijskom gradu, a mlada i mladoženja sada navodno razmatraju da pokrenu tužbu. Navodno je sve počelo u subotu uveče kada se jedna od cvećarka javila sa simptomima sličnim gastroenteritisu.

U početku se mislilo da je čak 70 od 300-injak gostiju obolelo od neke bolesti, ali ispalo je da je u pitanju puno veća brojka, piše Led Bajbl.

Jedan gost je na društvenim mrežama napisao: "Bilo je više od polovine gostiju. Najmanje 100 nas je bilo bolesno. Bilo je užasno.”

Takođe je objavljeno da je oko 70 medicinskih stručnjaka koji su učestvovali na konferenciji na istom mestu prošle srede takođe obolelo od sličnih simptoma.

Foto: Profimedia

 

Nije jasno koji je uzrok ove bolesti, ali zdravstvena odeljenja istražuju o čemu se radi. Nije jasno da li je uzrok bolesti bio povezan sa posluženom hranom. Na svadbi su gosti za glavna jela birali piletinu ili svinjetinu. Neimenovani gost koji je naručio piletinu rekao je: "Nisu samo gosti koji su imali piletinu završili bolesni. Čak su i deca koja su jela drugačije od odraslih završila bolesna."

Predstavnik mesta na kojem je organizovana proslava je rekao: "U petak, 15. septembra, primili smo rutinsku zdravstvenu i sigurnosnu inspekciju od strane grada Port Filipa, u kojoj nisu pronađeni problemi sa zdravstvenom i sigurnosnom praksom. Sproveli smo dubinsko čišćenje iz predostrožnosti i dobili odobrenje od veća za nastavak trgovanja. Nastavićemo blisko da sarađujemo sa gradom Portom Filipom kako bismo utvrdili uzrok ove epidemije i obaveštavaćemo kupce i pogođene strane o nalazima istražitelja."

Predstavnik ministarstva zdravlja rekao je: "Odeljenje je svesno izbijanja gastroenteritisa koji uključuje goste koji su bili u privatnom centru Albert Parka u subotu. Sarađujemo sa gradskim većem kako bismo istražili izvor epidemije i kako bismo osigurali sve odgovarajuće mere za prevenciju i kontrolu infekcije."

BONUS VIDEO: