У наставку прочитајте рецепт за најукуснији ђеврек после чијег печења ће цела кућа замирисати. У питању је ђеврек по турском рецепту који се код њих зове симит.

ФОТО: Профимедиа

 

 

Састојци:

  • 500г глатког брашна
  • 350мл млаке воде
  • 1 кашика шећера
  • 1 кашика уља
  • 1 кесица сувог квасца
  • 200г сусама
  • мало соли

Припрема:

У чинији помешајте шећер, квасац, брашно и со, па промешајте.

Потом додајте уље и воде па умутите миксером све док се не сједини и не постане благо лепљиво. Уколико вам тесто није сједињено, додајте слободно још брашна.

Када тесто буде готово, прекријте га крпом и оставите на топлом да се подигне, односно да квасац почне да делује око 90 минута.

За то време сусам пропржите у тигању.

Тесто после 90 минута поделите на мање, једнаке делове, у зависности колико ђеврека желите да добијете. Сваки комад теста разваљајте и положите две траке паралелно једну уз другу. Почните да их преплићете, па спојите крајеве како бисте формирали прстен. Све поновите и са осталим комадима теста.

Сваки "прстен" односно ђеврек умочите целог у пржени сусам и ставите их у тепсију за печење коју сте обложили папиром за печење. Када их поређате, оставите тако још 20 минута да још мало надођу. Пеците у рерни на 200 степени од 12 до 15 минута, видећете већ кад буду почели да румене.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".