Васпитачице, спремачице, чистачи, кувари и административне раднице у београдским вртићима, од јануара могу да очекују повишицу у износу од десет одсто. Иначе, Град је до сада повећавао републичку основицу за шест одсто.

- То значи да ће на републичку основицу за плате у предшколским установама, Град Београд додати још шеснаест одсто. С обзиром на то да ће Република подићи тај износ за још пет одсто у септембру, плата на пример васпитачица или стручних сарадника која је до сада износила 79.174,57 динара сада ће износити 91.409,42 динара, без минулог рада. То није једино повећање. Већ у јануару очекује их још једна повишица од 10 одсто, што би значило да ће плате васпитачица са дипломом факултета бити око 100.000 динара - рекао је градоначелник Александар Шапић на седници Скупштине града.

Град Београд повећава и солидарну помоћ за запослене у овој области, тако да ће уместо 25.000 динара она износити 40.000 динара, колико имају и сви запослени у јавним комуналним предузећима.

Председница самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања Србије Босиљка Јовановић каже за Еуронеwс да је најновије повећање плата васпитача резултат упорне борбе синдиката.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".