Vaspitačice, spremačice, čistači, kuvari i administrativne radnice u beogradskim vrtićima, od januara mogu da očekuju povišicu u iznosu od deset odsto. Inače, Grad je do sada povećavao republičku osnovicu za šest odsto.

- To znači da će na republičku osnovicu za plate u predškolskim ustanovama, Grad Beograd dodati još šesnaest odsto. S obzirom na to da će Republika podići taj iznos za još pet odsto u septembru, plata na primer vaspitačica ili stručnih saradnika koja je do sada iznosila 79.174,57 dinara sada će iznositi 91.409,42 dinara, bez minulog rada. To nije jedino povećanje. Već u januaru očekuje ih još jedna povišica od 10 odsto, što bi značilo da će plate vaspitačica sa diplomom fakulteta biti oko 100.000 dinara - rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić na sednici Skupštine grada.

Grad Beograd povećava i solidarnu pomoć za zaposlene u ovoj oblasti, tako da će umesto 25.000 dinara ona iznositi 40.000 dinara, koliko imaju i svi zaposleni u javnim komunalnim preduzećima.

Predsednica samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije Bosiljka Jovanović kaže za Euronews da je najnovije povećanje plata vaspitača rezultat uporne borbe sindikata.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".