Позната глумица Тања Бошковић (69) годинама је званично у пензији, међутим, још увек не жели да одустане од свог животног позива, па је тако у једном месецу одиграла 21 представу.

Фото: АТА имагес

 

- Од глупости и од луде главе. Не могу да кажем: "Ја не могу". Везана сам за моје колеге. Ми од овога не живимо само материјално, већ и духовно. И када ми дође да кажем да не могу, застидим се и помислим да је можда некоме баш тог дана потребно "то нешто". То је претерано, то није добро ни за здравље, ни за живце - рекла је Тања, па признала шта ради да се не би одала наркотицима или другим пороцима.

- Тешки физички послови су ту да не бих постала наркоманка или алкохоличарка. Узмем да спремам кућу. Тихе послове, не укључујем усисивач, мада сам често била у тој напасти. Читање ми не иде од руке у касним сатима, мора физички да се деси нешто. Компликован је овај занат, лако нам је се попети у високи адреналин, али никада не научимо да изађемо из улоге. Јако је тешко извући се из великог адреналина, тад се постаје боем. Није то лако, али је дивно - истиче Тања.

Фото: В. Данилов

 

- Дешавају се представе када цео ансамбл ради то заједно. Рецимо после "Љубавног писма", представе коју играмо преко двадесет година, ми седимо заједно и разговарамо. И тако се најбоље спусти то на праву меру. Ви глумица можете да убијете лошом речју или погледом који је упућен са ниподаштавањем. Можете душевно да га осакатите за цео живот. О томе се све мање мисли - закључила је глумица једном приликом за "Информер".

Тања је недавно открила још детаља из свакодневнице.

- Ја сам жена у пензији и имам права шта год хоћу, а да не морам ништа. Некад пустим тишину у мислима, то је најтеже. Волим да пливам, да шетам. У шетњи могу да се десе разне сензације у мозгу - казала је тад у емисији "Агапе", па проговорила и о лепоти:

- Лепота јесте унутра. То ниједна од ових са силиконима у устима, изоперисане неће схватити о чему им причам. Џабе се труде. То је заиста смешно. Замислите те девојке које стављају импланте у јагодице, у груди, не знам где све више... Шта ће оне да роде? О чему се ради? И глупо је и непотребно. А тек жене мојих година које покушавају да испеглају боре! Шта покушавају себи да кажу? Ове очи не могу да се преваре. Ја знам који сам живот преживела. То ми је најлепше од свега. Знам и кад сам рђа била, и кад сам падала и како сам мучена устајала. И шта ме брига.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".