Догађај организује Удружење ветерана 63. падобранске бригаде, у сарадњи са ветеранским удружењима из Републике Србије и Републике Српске, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Овом приликом, предвиђено је да се учесници, носећи српску заставу дугачку 50 метара, споје на средини моста.

Свечаности ће, присуствовати око 120 ветерана из Републике Србије и Републике Српске.

Присуствоваће и државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миле Карановић, наводи се у саопштењу.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се 15. септембра празнује у Републици Србији и Републици Српској. Празник је симболично установљен да би се прославио датум Пробоја солунског фронта.

Празнује се од 2020. године.

Вучић честитао празник

Председник Србије Александар Вучић објавио је данас фотографију српске заставе и честитао Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који Србија и Република Српска обежавају као заједнички празник.

- Србијо, срећан Дан српског јединства, слободе и националне заставе - написано је на фотографији српске заставе, коју је Вучић објавио на Инстаграм налогу "авуциц".

 

 

Вучић је честитку грађанима Србије поводом празника упутио и синоћ из Будимпеште.

- Морамо да славимо нашу заставу, нашу црвено-плаво-белу тробојку, наше претке који су нам оставили отаџбину, како бисмо умели да ценимо будућност наших потомака, због којих све радимо - рекао је председник Србије.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе биће обележен данас централном манифестацијом у Нишу, којој ће, како је најављено, присуствовати и председник Вучић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".