Певач је открио да ли би снимио филм да до служења затворске казне није дошло.  

- Сигурно не би дошло до снимања филма да није било те ситуације. Имао сам у плану неки документарац, пре него што сам ухапшен. Овако нешто нисмо ни планирали нити је могао било ко да планира, осим полиције. Свакако, ово је неки судбински моменат, који се десио у правом тренутку. Увек кажем, кад ми се нешто догоди, ко зна зашто је то добро, иако то тад тако не делује.

Такође, открио је зашто је дошло до идеје да глуми сам себе. 

- У почетку ми се сама идеја да ме неко глуми свидела, посебно јер не волим да будем испред камере. Касније смо одустали од те идеје, те нисмо никог узимали у обзир.

Једна врло необична ситуација извор је инспирације за настанак реперове песме "Кавез."

- Да. Њу сам написао у полицијској станици у 29. новембра и она ми је једна од најомиљенијих. Одмах ми је у главу ушао рефрен и то сам реповао у глави док сам се нон-стоп вртео укруг 48 сати. Само желим да знам како је било оним људима који су ме гледали на камери. Било је само: 20 склекова, па мало репујем, па опет 20 склекова и тако укруг. Ја сам се тад надао да ћу одатле отићи кући и да ће све то да се заврши. Толико сам добро тај рефрен смислио у глави, да сам, чим сам ушао у Централни затвор, тражио оловку и папир да то запишем да не заборавим.

Фото: АТА имагес

 

Животу који је био испуњен пороцима, рекао је збогом. Раста је испричао ко му је помогао да стави тачку на такав стил живота:

- Када сам био унутра, био сам оптужен за диловање траве. У целом мом процесу јасно је да имам толико новца да ми се не исплати да дилујем траву за 500 или 1.000 динара и да је то потпуна небулоза. Нама је било битно да од квалификације продаје дроге све то дође на квалификацију конзумирања и личне употребе. Ја сам у том процесу био код жене која је вештак, психијатар и психолог, и она је дала закључак да ја нисам зависан од било које супстанце и да нисам неко ко злоупотребљава то. То је мени у том тренутку отежало ситуацију, кад је у питању правни моменат. Мени је тада више одговарало да она напише да сам ја зависник. Никад нисам имао ситуације да сам имао проблеме са зависношћу или апстиненцијом.

Он је открио да ли је неке сцене снимао у затвору: 

- Хтео сам да то буде аутентично, али је проблем био јер је тад била корона и свуда је био ограничен приступ затвору. Кад сам ја изашао и кад сам имао наногицу, ми смо снимали тај део у ћелији код мене у стану. Од мог стана смо направили комплетну "ћелију" један на један, као да је права. Имао сам те моменте да сам звао људе који то нису знали код мене на кафу. Чим би то видели, били су у шоку, говорили су ми да сам мазохиста. Та "ћелија" је три, четири дана била код мене у стану док смо снимали те сцене.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: