Укупно 1.308 локално пренетих инфекција са потврђеним симптомима пријављено је у континенталном делу Кине између 17. октобра и 14. новембра, што је више од 1.280 локалних случајева регистрованих током летње епидемије делта соја, показују рачцунице Ројтерса засноване на званичним подацима.

То је, како оцењује британска агенција, највећи талас ширења делта соја у Кини, који је захватио 21 провинцију, регион и општину.

Такви подаци су, међутим, значајно мањи у односу на епидемију у многим другим земљама, али власти у Кини желе да блокирају трансмисију вируса, у складу са смерницама владе о нултој толеранији према вирусу.

Десетак региона на нивоу провинција успело је задржи епидемију под контролом, док је, с друге стране, град Даљен, на североистоку Кине, и даље у озбиљној борби против вируса, будући да је од 4. новембра, откако је пријављен нови талас, регистровао у просеку око 24 нова локална случаја дневно, што је више него било који други кинески град.

Неколико градова у близини Даљена, укључујући Дандонг, Аншан и Шењанг, тврди да људи који долазе из Даљена морају да буду у карантину у централизованим објектима 14 дана пре него што могу поново слободно да се крећу.

До 14. новембра, континентална Кина је пријавила 98.315 потврђених случајева корона вируса са симптомима и 4.636 смртних случајева.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".