- У четвртак је променљиво облачно, мало свежије и нестабилно, понегде уз појаву грмљавинских пљускова. Више нестабилности биће над северним и средишним деловима региона, док би се на југу већи део дана задржао суво и топло време. У зони хладног фронта ветар у окретању на умерен до појачан, локално и јак северозападни смер, посебно у зони јачих нестабилности - каже Марко Чубрило, метеоролог.

Према његовим речима, падавине ће бити локалног карактера и на малом простору ће бити делова региона који ће добити и озбиљнији пљусак као и оних који неће би имати кише.

 

 

- Дневни максимум до око +22 на северозападу Хрватске до око +31 на југоистоку Србије и југу БиХ. У петак још мало свежије уз могућу појаву пљускова, пре свега над средишњим и југоисточним пределима. Дневни максимум од +16 до +26 степени Целзијуса, што је у границама просека за средину месеца - објашњава метеоролог.

Од петка освежење

Како каже, време ће од петка увече бити свежије уз минимуме који ће се кретати од +8 до +16 степени Целзијуса. Без обзира на свежије ноћи за викенд дневни максимуми у мањем порасту и у недељу би се требали кретати од +24 до +29 степени Целзијуса, про је мало изанд просека.

- Почетком следеће недеље се очекује јачање циклона над западном Европом, док ће временске прилике над југоистоком континента бити под доминантним утицајем антициклона. У такви условима над нама почетком следеће недеље врло топло, у уторак локално и око +33 степена Целзијуса, док се око 20.09. уз пролазне падавине очекује мање освежење. Затим би барем до око 24.09, а вероватно и дуже било релативно топло и углавном суво време уз максимуме од +24 до +31 степена Целзијуса, што је знатно изнад просека за трећу декаду септембра - истиче Чубрило.

Напомиње да тек после 28.09. постоји могућност конкретнијег погоршања и захлађења, ипак каже он, нема места паници.

- Наредних дана мало свежије уз свеже ноћи и могућу појаву пљускова, али без конкретнијег погоршања и захлађења - закључује Чубрило.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".