Проблеми мештана који бораве на Голији нису везани само за медведе који у последње време учестало, у потрази за храном, праве велику штету. Наиме, породици Перишић за ноћ нестао је цео засад ароније, али овог пута у питању је крађа од људске руке, пише "Инфо лига".

Перишићи из Ивањице већ годинама редовно посећују своју викендицу на овој прелепој планини, и у свом ограђеном имању поред различитих воћки имају и велики засад лековите ароније.

- Иако нам је причињена велика штета, више сам потресена чињицом да нам је неко тек тако упао у двориште и обрао нешто смо смо ми гајили годинама. Аронију смо засадили на препоруку, за личне потребе, у сврху здравља нас, наше деце и унучића, и нисмо ни слутили да би се неко усудио да искористи време које нисмо ту и узме нешто туђе за себе. Задње време је дошло... Доста времена проводимо у викендици на Голији и пошто ни ограда није спречила крадљивце, једино решење видимо у постављању видео надзора - каже госпођа Перишић за "Инфо лигу".

Фото: А. Стевановић

 

 

Ово је један у низу доказа колико су људи постали безобзирни и не поштују туђи рад и залагање.

За медведе који су несвесни колику штету причињавају идући за храном можда ће се решење и наћи, али за човека који свесно упадне у туђе двориште и хладнокрвно узме нешто што му не припада питање је.

БОНУС ВИДЕО: