Нестанак 75 сијамских крокодила потврђен је након олује која је у суботу и неђељу погодила суптропски град.

- Власти покушавају да држе ствари под контролом, али број одбеглих крокодила је превелик - навела је регионална канцеларија за хитне случајеве, а преноси Вашингтон пост.

Становницима јужног градског округа, где се налази фарма крокодила, речено је да остану на опрезу и избегавају изласке и да се држе што даље од водених површина.

На снимцима се види како се крокодили крећу поплављеном улицом око језера у Маомингу. Службеник из градског одсека за хитне случајеве потврдио је да је пронађено више од десетак одбеглих крокодила, али да их још више од 50 има на слободи.

Полиција и хитне службе са подводном сонарном опремом мобилисане су за потрагу, а више тимова патролира моторним чамцима.

- Нисмо сасвим сигурни где се налазе крокодили - нагласио је један од припадника спасилачке службе који учествује у потрази.

Снаге безбедности стациониране у том подручју добиле су наредбу да убију сваког крокодила који изађе из дубоководне зоне.

Знакови упозорења постављени су око поплављених фарми.

Маоминг и ширу провинцију Гуангдунг погодила су два тајфуна у два недеље. Клизишта узрокована јаким пљусковима у недељу и понедељак усмртила су најмање седам људи у суседној регији Гуангси.

Маоминг има неке од највећих фарми крокодила у земљи са погонима за производњу крокодилске коже у оближњим градовима. Крокодилско месо такође је локални специјалитет. Узгој и трговина живим крокодилима допуштени су према кинеском закону, а случајеви бега узгојених гмазова нису неуобичајени.

Крокодили су 2013. године побегли са фарме у истом граду након што је бодљикава жица око фарме зарђала и постала крхка због дуготрајних поплава.

Два месеца касније неколико десетина крокодила изашло је из ограђеног простора у граду Шантоу након поплаве.

БОНУС ВИДЕО:

МАРАКЕШ НАКОН РАЗОРНОГ ЗЕМЉОТРЕСА: Више од 2000 погинулих

(Курир/Индеx)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".