Према писању црногорских Вијести, телефони су нађени сакривени у штеку у ћелијама осуђеника.

- У зиду једне од соба у којој бораве три затвореника, у суботу пронађен је штек са сакривеним телефоном и пуњачем. Наредног дана пронађен је штек у ком су ван затворских соба, била сакривена три уређаја и два пуњача - пишу тамошњи медији.

Према истим информацијама, службеници Управе за извршење кривичних санкција (УИКС) у суботу су имали пуне руке посла, а поводом заплене огласили су се саопштењем.

- Према нашим информацијама, ти телефони били су пребачени у круг Затвора за дуге казне и сакривени за даљу дистрибуцију, што је спречено. Наставићемо са спровођењем активности на проналажењу недозвољених предмета и на спречавању уноса истих у затворски простор - казао је саговорник из УИКС-а, а преносе Вијести.

Иначе, да подсетимо, ово није први пут да су у спушком затвору налазе телефони које осуђеници нелегално користе. Само прошле године од септембра до новембра нађено је чак 11 телефона који су били скривени на разним штековима у ћелијама, а махом одузети телефони припадали су припадницима которксих кланова.

- У новембру су нађена три телефона која су били скривена на дно шерпе и то са поруком: "Воли вас брат!" То је само један од начина на који иза затворских бедема покушавају да унесу недозвољене предмете притвореним криминалцима, а што показује да притворена и затворена лица имају оне који се баве припремом ствари које је потребно прошверцовати са дозвољеним предметима - подсећа извор и додаје да су током октобра и новембра прошле године поред телефона затворски чувари налазили и алкохол, суплементе и бодеже.

Такође, да подсетимо, пре тачно годину дана затворски чувари су у ћелији у којој су боравили припадници "кавачког" клана заједно са турским држављанином Биналом Цамгозом, чија се група сумњичи да је кавчанима помогла да 8. септембра прошле године ликвидирају шефа "шкаљараца" Јована Вукотића у Истанбулу, током редовне контроле пронашли бодеж и мобилни телефон.

(Вијести)

БОНУС ВИДЕО: