Наш прослављени глумац, Славко Штимац, вратио се на мале екране. Последњи велики телевизијски пројекат у коме смо га гледали била је серија „Убице мог оца“, где је играо форензичара Саву.

Иако је пред публиком педесет година, од када је 1972. године први пут стао пред камере у филму „Вук самотњак“, о животу Славка Штимца зна се врло мало, тим пре што нерадо даје интервује.

Ништа веће интересовање према медијима не показује ни његова супруга Весна Голубовић, и сама изузетно успешна у професији којом се бави.

Весна је 1980. године дипломирала на Факултету ликовних уметности, у класи професора Стојана Челића, а већ идуће године преселила се у Њујорк.

‒ Није то била храброст како многи мисле, више лудост. Отишла сам као да идем на излет, са једном торбом у којој су биле две књиге: „Српске јуначке песме“ и „Нови завет“. Имала сам нешто мало пара, нисам знала енглески, али сам била решена да тамо заувек останем ‒ ипричала је у једном од ретких јавних иступања.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Galerija B2 (@galerijab2)

Ауторка је многобројних самосталних и колективних изложби, као и зидних инсталација, опробала се у дизајнирању књига, а радила је и сценографије за модерне балете.

Упркос свему, одлучила је да се врати у Београд, где се посветила ономе за шта се школовала.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".