- До четвртка претежно сунчано и веома топло уз максимуме који ће се кретати од +26 до +32, а локално би могло бити и око +34 посебно у залеђу Јадрана и југу Херцеговине. У среду после подне са приближавањем хладног фронта би на западу региона могло бити ређе појаве пљускова. Четвртак доноси нестабилније време уз локалну појаву грмљавинских пљускова, док би се на југу и овог дана задржало сунчано и топло - објавио је метеоролог аматер Марко Чубрило.

Како даље појашњава јаче и облније падавине нас још увек не очекују.

- Ветар би над већим делом региона окренуо на северозападни смер и на северу и истоку би повремено могао бити и појачан. За сада се обилније падавине и јачи пљускови не очекују. У четвртак дневни максимум до око +22 на северозападу Хрватске до око +29 на југу региона. У петак још мало свежије уз могуће пљускове углавном над средишњим и јужним пределима. Дневни максимум до +16 до +25 степени Целзијуса, што је око просека за овај део године. У другом делу недеље ноћи свежије него сада - истиче Чубрило.

Што се тиче викенда, он ће бити мало топлији уз максимуме од +23 до +28 степени Целзијуса, али би у недељу над деловима Србије, Црне Горе и БиХ могло бити локалних пљускова.

- Почетком следеће недеље релативно топло, док је око 20.09. могуће ново погоршање и освежење уз повремене пљускове - навео је Чубрило.

Како наводи метеоролог Чубрило, након четвртка летње врућине се неће враћати, тако да ту негде и завршавамо с летом за ову годину, али још лепих дана је пред нама.

- Генерално, овако високе температуре се после четвртка више не очекују, али ће септембар у свом другом делу вероватно донети температуре око или мало изнад просека. За сада нема сигнала за било какво јаче захлађење уз обилније падавине - истиче Чубрило и напомиње да су „изнети подаци и процене резултат његове обраде и тумачења нумеричких модела, а за званичне информације пратите државне прогностичке заводе“.

БОНУС ВИДЕО:

АКТИВИРАО СЕ ВУЛКАН НА ХАВАЈИМА: Килауеа избацује "фонтане лаве"

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".