Необичне провидне куглице величине зрна грашка које је избацило море на плажи у Лерисосу у Грчкој одмах су заинтригирале туристе а чињеница да нико није знао о чему се ради, још више их је интригирала.

Један знатижељни туриста одмах је потражио одговор на Фејсбук групама посвећеним летовањима у Грчкој:

- Зна ли неко шта је ово? Нађено на плажи у Лерисосу, избацило море - питао је она а уследили су урнебесни одговори у складу са познатим духом нашег народа препуног хумора.

- "Староегипатска наруквица коју је носила Нефретити кад је долазила у Паралију на море", "Кликери", "Дијаманти", "Јаја од Гоџиле", "Јаја од аждаје", "Пукла огрлица баби некој", "Ленс апликација, одлична за препознавање којечега", "Ја верујем да је то нешто ванземаљско и да ћемо сви у наредна 24х умрети" - само су неки од шаљивих одговора.

Фото: Фејсбук принтскрин/Grčka Info

 

 

Било је и оних који су тврдили да је реч о нечем вредном те су и они имали своје теорије које су морали поделити уз објаву: "За време пожара се топило злато и капало у море. Тако изгледа када дође у додир са водом и охлади се. У рукама држите 100.000 долара!".

И на овакве коментаре људи су одмах налазили разлог да се нашале те је један читалац написао: "Ако је нешто вредно, ја сам то изгубио. Први сам се јавио #самокажем".

Фото: Фејсбук принтскрин/Grčka Info

 

 

Знатижељни туриста до краја је ипак добио прави одговор од једног читаоца и то са Википедије.

- Реч је о врсти модрозелених бактерија Ностоц пруниформе. То су прокариотски организми који се налазе на трихалном степену организације. Ћелије у кончастим телима међусобно комуницирају преко плазмодезми. Образују крупне, лоптасте колоније које могу бити величине од једног до осам центиметара и најчешће се налазе у води - пише на Википедији.

БОНУС ВИДЕО: