Према првим резултатима које је за општину Призрен објавила Централна изборна комисија, кандидат Демократске партије Косова Шаћир Тотај добио је скоро 2.000 гласова више у односу на свог противкандидата Митахера Хаскуке из Самоопредељења, преноси Газета експрес.

Из ЦИК саопштавау да је Тотај добио 7.748 гласова или 58,69 одсто, док је Митахер Хаскука освојио 5.453 гласа или 41,31 одсто.
Шеф изборног штаба ДПК у Призрену Кујтим Гаши је рекао да је на основу првих прелиминарних резултата та партија победила, али да за сада нема места слављу.

С друге стране, кандидат Српске листе за градоначелника Клокота Владан Богдановић убедљиво је победио у другом кругу локалних избора на КиМ.

Како сазнају Новости, Богдановић је тријумфовао са 1021 гласом и потукао другог кандидата Страхињу Спасића који је наступио против Српске листе.

– Овиме је Српска листа потврдила победу у свих 10 општина са српском већином и још једном показала да има најснажније поверење српског народа на Косову и Метохији и да чврсто стоји уз своју државу Србију и председника Александра Вучића! – наводе из СЛ.

Када су у питању избори за градоначелника Приштине, у неизвесној трци за сада води кандидат Демократског савеза Косова Пепрерим Рама, преноси Коха.

Како је саопштио ЦИК, на основу 76 одсто пребројаних гласова, Рама је добио 30.211 или 51,1 одсто од укупног броја изашлих на изборе у Приштини.

Његов противкандидат из Самоопредељења и доскорашњи министар здравља у косовској влади Арбен Витија за сада има 28.905 гласова, односно 48,9 одсто гласова изашлих на биралишта.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".